Området

Lajvet kommer utspela sig i det vackra skogsområdet i Attared, Örby i närheten av Kinna. Här har tidigare Morgondagens Gryning 6, 7, 8 och 9 varit 2016-2021 och Projekt Lazarus 2015-2016 samt 2018.


Områdesbeskrivning

Området rekognoserades för Morgondages gryning redan 2014 men inget lajv arrangerades det året. I stället blev Projekt Lazarus först ut på området 2015 med ca 600 deltagare.

Området saknar modern bebyggelse och de störande off-momenten är minimala. Ingen fast lajvby har byggts på området. Det enda fasta huset är en jaktstuga.

Marken är skogsbeklädd, relativt platt och lämpar sig för tältläger på flera ställen.

På området finns också tre större ängar och en mindre som kan inrymma 500 deltagare eller fler. Det är ungefär 150 meter från körbar väg och tältängarna.

Genom området rinner Krokån som går att bada i samt en skogsväg som är körbar halva sträckan (fram till vägen korsar ån).

Mobiltäckning finns på området, men den är fläckvis ganska dålig. Men överlag så fungerar mobilen skapligt om man skulle behöva ringa hem.


Vägbeskrivning

Området ligger i Attared, Örby som ligger längst med väg 156 och det kan vara lite svårt att hitta området via kartapparna i telefonen. Bäst träff får ni om ni söker på Attared Ekkullen. Om det inte fungerar kan ni söka på Svenljungavägen 30, Mark. Då hamnar ni lite väster om området.

 

Parkering får endast ske på platser som är anvisade av arrangörerna. Att parkera är gratis på vårt lajv. Parkeringen kommer vara på en av ängarna ute vid stora vägen.


Figur: Platsen för lajvområdet.

Figur: Platsen för lajvområdet.

Åka kollektivt

Det går enkelt att ta buss till området. Västtrafiks linje 320 stannar i närheten av området och man kan gå därifrån.


Stationen heter Attared (www.vasttrafik.se). Bussen går att ta från Kinna.


Att ta bussen från området tillbaka till Kinna på söndag är värre. Det går bara en buss vid 11.45 och 19.45 från området.


Vi har ingen särskild transport till och från Kinna järnvägsstation. Om du önskar bli körd dit så bör du i första hand försöka att få skjuts av någon deltagare.


Hyra området?

Kontakta Peder ”Spazze” Liljeroth för mer information.


Bilder från området (tagna 2017-04-04)