Alver

Alver

Du behöver inte tala något av alvspråken för att spela alv, men ett par ord eller fraser förhöjer stämningen. Här kan du hitta en ordlista på quenya eller så söker du på nätet.


Skogsalver

Krav: Alvöron


Skogsalver känns lättast igen på deras spetsiga öron och att de oftast går klädda i skogsnära färger så som grönt och brunt.

De sägs vara skogens barn och skulle aldrig hugga ner ett träd om det inte fanns en väldigt bra anledning. Deras boplatser ligger i symbios med skogen och de håller sig oftast ifrån andra raser men kan ibland ses tillsammans med knytt och andra av skogens varelser.

Skogsalver lever precis som alla alver ett evigt liv och kan inte dö av ålder. De mognar lika snabbt som människor men behåller sina ungdomliga drag och hälsa.

De lever i ett väldigt jämställt samhälle och gör ingen skillnad på könen.


Mörkeralver

Krav: Mörkeralver ska ha vitsmink och alvöron.


Mörkeralver har spetsiga öron. Deras ansikte är vita och de går oftast klädda i svart.

Även mörkeralver tillhör släktet alver men anses vara ”det svarta fåret” i familjen. Till skillnad från skogsalverna värnar de inte så mycket om skogen utan kan hugga ner träd för utsiktens skull eller för att utvidga en bosättning.

Mörkeralverna kommer inte alltid så bra överens med någon annan ras då de anser sig vara den högsta rasen och inte behöver beblanda sig med andra raser.

Mörkeralver lever precis som alla alver ett evigt liv och kan inte dö av ålder. De mognar lika snabbt som människor men behåller sina ungdomliga drag och hälsa.

De lever i ett väldigt jämställt samhälle och gör ingen skillnad på könen.


Högalver

Krav: Alvöron


Högalver har spetsiga öron. De bor oftast i städer tillsammans med människor och klär sig ofta i fina kläder. De anser sig stå över människorna i sin omgivning och beter sig därefter. De ses som snåla och snobbiga av sin omgivning.

Det finns städer som endast bebos av högalver. Dessa städer är då ofta vackert utsmyckade och rika.

Högalverna lever som alla alver ett evigt liv och kan inte dö av ålder. De mognar lika snabbt som människor men behåller sina ungdomliga drag och hälsa.

De lever i ett väldigt jämställt samhälle och gör ingen skillnad på könen.


Ökenalver

Krav: Alvöron


Ökenalver har spetsiga öron. De bor oftast i mindre samhällen i ökenområden i världens södra delar och klär sig i praktiska kläder. De är ofta vänliga mot sina gäster men deras seder kan verka väldigt främmande även för andra alver.

Det är väldigt lite känt om ökenalverna men det ryktas att de har en stor stad vid en oas mitt i Ökenhavet (söder om länderna i värdskartan).

Ökenalverna lever som alla alver ett evigt liv och kan inte dö av ålder. De mognar lika snabbt som människor men behåller sina ungdomliga drag och hälsa.

De lever i ett väldigt jämställt samhälle och gör ingen skillnad på könen.


Drower

Krav: Alvöron, vitt hår och mörkgrå/svart smink.


Drowalver har spetsiga öron. Till skillnad från de andra alverna lever de ofta under marken i större grottsystem (fästen). De känns lättast igen på sin mörkgråa/svarta hy och sitt vita hår. Klädseln går ofta i mörka färger.

Det är väldigt lite känt om drower i denna del av världen.

Drower lever som alla alver ett evigt liv och kan inte dö av ålder. De mognar lika snabbt som människor men behåller sina ungdomliga drag och hälsa.


Halvalver

En alv och en människa kan få barn tillsammans. Barnet föds då som halvalv och ärver oftast alvens öron men inte alltid. En halvalv kan dock inte själv få barn.