Lista på drycker

Magiska Drycker

Som regel varar alla drycker 30 min om inget annat står, men du får gärna spela att den varar längre tid om du vill, eller kortare om situationen kräver det.


Nedan följer en lista på de magiska dryckerna som man kan framställa samt ungefärlig effekt. En del drycker har en motverkansdryck som kan neutralisera effekten av en dryck eller magi. T.ex. om en person fått magin Aggression kastad på sig och sedan dricker drycken Lugn blir personen normal. Motgift är en universalprodukt som i princip fungerar på alla magier och drycker. Den neutraliserar en dryck eller en magi för varje gång man dricker den. Den kan inte drickas innan i förebyggande syfte. Gör man det så fungerar den som Gift.


Man behöver inte läsa och kunna denna lista (då det står på effektkorten vad dryckerna gör). Särskilt om du inte ska spela alkemist, örtkunnig eller liknande. Som du märker är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan tillverka och ingen förväntas kunna alla drycker utantill.

Kommer du på en egen dryck som du vill kunna framställa, prata med arrangören i god tid innan lajvet så vi har möjlighet att skapa effektkortet.

 

När du anmäler dig som alkemist eller liknande kommer du kunna få välja vilka drycker du vill ha recept till i samband med anmälan. Välj då inte alla recept utan tänk på din karaktärs specialområde och vad den kan. Hela receptsystemet är uppbyggt för att man ska kunna lära sig nya recept under lajvet och därmed utveckla din karaktär. I regel startar ingen med ingredienser utan de får skördas eller köpas på plats. Flaskor att har dryckerna i måste du fixa själv.


Här kan du ladda ner en lista på magiska drycker: