Magilista

Magilista

Man behöver inte kunna denna lista som vanlig deltagare! Magikern ska säga till dig vad du ska göra när denne kastar en magi.

 

De flesta magier varar 30 min om inget annat står. Tiden sägs i samband med att magin kastas. En del raser har magiska förmågor. Om de kastar magier kan magin verka lite annorlunda än i denna tabell.

 

Man kan inte både vara magiker och helare. Se Helare & läkare för helningsmagi. En helare räknas inte som magiker.


  • De flesta magier kan neutraliseras av drycken motgift.
  • Magier slutar verka i regel om man blir skadad.
  • Magikern kan inte kasta magi på sig själv.
  • Personer runt magikern ser att en magi kastas, men offret uppfattar inte detta.


Att välja magi

Vi sätter stor tilltro till våra magiker att de själva kan tänka ut vilka magier de kan och vilka de inte kan. En magiker är oftast specialiserad inom något område och kan aldrig alla magier som finns på denna lista. Men hör gärna med oss vilka typer av magier du har tänkt dig. Vi anser att begränsningar i ens kapacitet är spelskapande. Kanske kan två magiker hjälpas åt att kasta någon magi?

 

Vill ni kasta en magi som inte finns med på listan så får ni göra det. Påverkar det andra spelare bör ni höra med arrangörerna först.


Mana

Att kasta en magi kostar i regel en mana (läs mer under Magi) .Men vill man som magiker kasta en magi för effekt, för att det passar i spelet eller för att de ska se coolt ut kostar det ingen mana. Huvudregeln är att det endast är spelpåverkande/speländande magier som kostar mana. T.ex. så kostar det ingen mana om magikern kastar en magi för att kyla sin dryck, men kastar denne en chockvåg mot någon så kostar det 1 mana.


T.ex. så kostar det ingen mana om magikern kastar en magi för att kyla sin dryck, men kastar denne en chockvåg mot någon så kostar det 1 mana.


Här kan du ladda ner en lista över magier: