Bankvalvet

Bankvalvet

Förra året dök det plötsligt bara upp ur intet! Ett bankvalv med tio kistor som magikerna lämnat efter sig. Var bankvalvet kom ifrån är det ingen som riktigt vet. Troligt är att det alltid legat där hela tiden men att det varit osynligt. Nu när magin börjat falna så har det helt enkelt blivit synligt igen. Men än så länge är magin så stark att kistorna inte kan lämna tältet. Men deras innehåll kan det, listade man ut efter att sju av kistorna öppnades förra året. Dagarna efter att en kistas innehåll försvunnit, försvann även kistan och ersattes av en ny med ett nytt lås. De där magikerna är sannerligen finurliga när det kommer till att gömma undan sina rikedomar!

 

Det kommer finnas ett tält som kallas bankvalvet. I detta tält kommer det finnas cirka tio kistor som är låsta med nyckel. För att få tag på nyckeln så måste man först lösa ett pussel och få tag på ett lösenord på sex bokstäver samt skriva in det på det cryptex som ligger vid kistorna.


Den som först hittar rätt lösenord och skriver in det i cryptexet får en nyckel till en kista. I kistan kommer det finnas en belöning. När man tagit den så ska man meddela arrangörerna och lämna nyckeln till dem. Vi kommer då fylla på kistan med betydligt mindre belöning och låsa den igen så att fler kan få nöjet att lösa pusslet, även om belöningen inte blir så stor.

 

Ett pussel/problem kan komma i vilken form som helst och finns någonstans på området. Så det första problemet som man måste lösa är att hitta och identifiera pusslet.

 

Alla pussel ska vara återställningsbara utan att arrangörerna finns på plats och pusslet får inte vara ett intrigföremål som en grupp kan ha, så att inga andra kan komma åt det.
Sabotera inte pusslen för andra. Tanken är att alla ska kunna lösa dem. Även om en del är svårare än andra.

 

Man får INTE ta något från bankvalvet mer än det man hittar i kistorna.


OBS! Vi kommer återanvända tre pussel från MG9. Löste man ett pussel förra året så får man INTE lösa samma pussel igen eller hjälpa till att lösa det!Lajv, lösande av pussel