Tyldors försvunna palats

Tyldors försvunna palats

Förr regerade mörkeralvskejsaren Tyldor i det då storslagna riket Sinien (se Danaliens historia). Huvudstaden låg på samma plats som Danalien huvudstad Soldor ligger idag. Kejsaren var väldigt rädd för att bli mördad efter flera misslyckade attentat mot honom. Han lät därför bygga ett stort palats längre österut (någonstans på gränsen mellan Danalien och Corinne). För att palatset skulle kunna få den plats och det parkområde kejsaren ville ha, lät man leda om en flod och dränera våtmarkerna runt om.


När de förtryckta människorna och skogsalverna i landet gjorde uppror flyttade kejsaren till sitt palats i öster. Där isolerade han sig mer och mer och blev till slut helt oförmögen att styra landet. Detta såg många som en chans att ta makten. Men det var Kejsarens egen dotter Tanulin som till sist stack kniven i sin fars rygg och mördade honom. Därefter utropade hon sig själv till drottning.

 

För att hedra sin far lät hon begrava honom i en enorm gravkammare under palatset tillsammans med hans fortfarande levande tjänare och fruar. Till begravningen var alla högt uppsatta i riket inbjudna för en enorm festmåltid. Mat och vin åtnjöts i stora mängder medan man hedrade den döde kejsaren. Den nya drottningen hade dock onda avsikter med inbjudan. Hennes plan vara att döda alla som hon inte kunde lita på, och hon hade gömt en stor trupp lojala soldater inne i palatset.

 

Planen gick dock inte som hon tänkt. Medan soldaterna satte drottningens plan i verket lät Tyldors gamla vaktkapten bomma igen alla utgångar från palatsets ringmur. Därefter förstördes den damm som ledde om floden och enorma vattenmassor sköljde över området och dränkte alla som var i palatset, däribland drottningen.

 

Efter detta utbröt anarki i landet och Siniens hungriga grannar tog tillfället i akt att lägga beslag på stora landområden. Till slut, efter ett långt inbördeskrig, delades det som var kvar av riket upp i fyra länder: Danalien, Afote, Corinne och Tzan-Terek.


Nutid

Nu för tiden finns endast förrädiska träskmarker kvar där Tyldors palats en gång låg. Vissa delar av palatset syns dock fortfarande över ytan medan andra ligger begravda under vatten och träsk. Många lycksökare har försökt ta sig till palatset som lär ha varit rikt utsmyckat med guld och ädelstenar. Men den våta träskmarken gör det mycket svårt att ta sig fram och många är de som har trampat fel och fastnat i gyttjan för alltid.